Bij het oprichten van de Junior afdeling van de NVvH was een van de doelstellingen het organiseren van een landelijke onderwijsdag voor fellows hematologie. Deze onderwijsdag werd in maart 2010 voor de eerste maal gehouden. Fellows uit 4 opleidingscentra bereiden een casus voor die op deze dag besproken wordt. Uit elk van deze centra is een hematoloog aanwezig met expertise op het desbetreffende gebied.

Besluitvorming bij vaker voorkomende problemen staat centraal, niet zozeer zeldzame casuïstiek. Deze dag komt zowel de opleiding ten goede als de onderlinge band tussen de verschillende centra. De dagen staan open voor arts-assistenten in opleiding tot hematoloog en hematologen die de opleiding minder dan twee jaar geleden hebben afgerond. De onderwijsdag voor en door fellows is verplicht in de opleiding tot hematoloog. Voor de onderwijsdag wordt accreditatie aangevraagd bij de NIV.


 

Onderwijsdag 19 mei 2021 

De eerstvolgende onderwijsdag zal plaatsvinden op woensdag 19 mei van 13.00-17.00u. Gezien de huidige corona problematiek hebben we helaas wederom moeten besluiten deze onderwijsmiddag enkel digitaal aan te bieden. Hoe dit precies vormgegeven wordt, volgt nog in verdere berichtgeving.

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:

13.00u-13.45u Dure geneesmiddelen/MDS (Radboud)

13.45u-14.30u Car-T (UMCG)

14.30u-15.00u Pauze

15.00u-15.45u Hemoglobinopathie en transplantatie (AMC)

15.45u-16.30u CMV/EBV (LUMC)

16.30u-17.00u Overgebleven vragen/quiz/einde

Wij hopen dat, net zoals de vorige keren, velen van jullie (digitaal) aanwezig zullen zijn.

Met vriendelijke groet namens de JNVvH, Maaike Weijmans, JNVvH Onderwijscommissie
m.weijmans@erasmusmc.nl

Inschrijven 

NVvH leden kunnen zich via onderstaande knop aanmelden.

Niet-leden worden verzocht een bericht te sturen naar info@hematologienederland.nl. Zij ontvangen een aparte aanmeldingslink.