Algemene informatie over junior afdeling

De junior afdeling van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie is op 1 april 2008 opgericht. De JNVvH stelt zich ten doel om de belangen van hematologen in opleiding te behartigen. 

De JNVvH heeft het recht een afgevaardigde voor te dragen voor het NVvH-Bestuur en voor de sectie Hematologie van de NIV. Bij de visitaties van de hematologie differentiaties maakt een JNVvH bestuurslid deel uit van de visitatiecommissie. Ook participeren JNVvH leden in de organisatie van het hematologie congres van de NVvH-HOVON (DHC), en worden enquêtes onder jonge klaren gehouden om het  arbeidsmarkt perspectief voor hematologen in kaart te brengen.

De JNVvH organiseert jaarlijks 2 onderwijsdagen voor hematologen in opleiding, en voor hematologen die hun opleiding maximaal 2 jaar geleden hebben afgerond.

Het lidmaatschap van de JNVvH staat open voor leden van de NVvH die in opleiding zijn tot internist-hematoloog. Fellows die zich aanmelden als lid van de NVvH worden daarmee automatisch ook lid van de JNVvH. Aan het JNVvH lidmaatschap zijn geen extra kosten verbonden. Twee jaar na afronding van de opleiding vervalt het JNVvH-lidmaatschap.

In het bestuur van de JNVvH neemt een fellow uit elk van de 8 academische centra plaats. Het bestuur is bereikbaar via secretarisjnvvh@gmail.com. De bestuursleden zijn hier te vinden.

Bestuur JNVvH

Voorzitter
Nathalie van Leeuwen (AUMC)

Secretaris
Minka Vries (Radboud UMC) 

Penningmeester (Onderwijsdagen)
Pepijn Langbroek (UMCG)

Bestuurslid (Sectie; onderwijsdagen)
Marthe Roex (LUMC)

Bestuurslid (DHC, Diagnostiekdag)
Sophie van Benthum (MUMC)

Bestuurslid (Sectie)
Alexander Cornelisse (LUMC)

Bestuurslid (DHC)
Inge Geelen (Erasmus MC) 

Bestuurslid (Klinische dag)
Myrthe van Dijk (UMCU)

Mogelijke keuzestages

Hieronder staat een overzicht van keuzestages die binnen de opleiding hematologie mogelijk zijn. Het heeft de voorkeur om dit in het eigen opleidingscentrum te doen, maar in overleg kunnen sommige stages eventueel in een ander centrum gevolgd worden.  

Mogelijkheden:

  • Benigne hematologie (inclusief sikkelcelziekte, hemoglobinopathie, afarese)
  • Stollingsstoornissen & Hemofilie
  • Bloedtransfusiegeneeskunde
  • CAR T-cel behandeling
  • Allogene stamceltransplantatie
  • Palliatieve zorg
  • Hematopathologie
  • Management