You are here

Arts-onderzoeker hematologie (precision medicine)

De functie

Als arts-onderzoeker werkt u mee aan een onderzoeksproject van Stichting Federatie Oncologie Holland (SFOH) getiteld ‘Unravelling genetic mutational profiles of patients with diffuse large B-cell lymphomas for the improvement of precision medicine’. Met dit onderzoek wordt de voorspellende waarde geëvalueerd van mutatieprofielen van een ‘hotspot’ genenpanel, waarin 100 kanker-gerelateerde genen zijn verzameld, in een groot cohort van patiënten met een agressieve vorm van lymfklierkanker (diffuus grootcellig B-cellymfoom). De verwachting is dat de uitkomsten van dit onderzoek toegang bieden tot nieuwe klinische studies met doelgerichte therapieën (‘precision medicine’) op basis van de gevonden mutatieprofielen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de afdelingen Hematologie en Pathologie van de ziekenhuizen in Zuid-West-Nederland: Reinier de Graaf Ziekenhuis, Alrijne Ziekenhuis, Groene Hart Ziekenhuis, Haags Medisch Centrum en het Haga ziekenhuis. U draagt bij aan het verzamelen, verwerken en analyseren van de patiëntgegevens in deze multicenter retrospectieve trial van het SFOH-onderzoek. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het optimaliseren van een ‘hotspot’ genenpanel, de planning van experimenten, het uitvoeren van deze experimenten en het verwerken en analyseren van de uitkomsten. U rapporteert uw bevindingen in werkbesprekingen en draagt bij aan de vertaling van de onderzoeksresultaten naar klinische toepassingen. Binnen uw functie werkt u samen met artsen uit de betrokken ziekenhuizen en met analisten, studenten en onderzoekers van de afdeling Hematologie. Het streven is dat de onderzoeksresultaten worden vastgelegd in een proefschrift.

De afdeling

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. De afdeling Hematologie is een gerenommeerd centrum op het gebied van hematologisch onderzoek en richt zich op het verbeteren en ontwikkelen van (immuno)therapie voor hematologische maligniteiten, zoals acute leukemie en agressieve lymfomen. Het is een dynamische en ambitieuze omgeving waar onderzoekers en artsen zich op dezelfde afdeling begeven. Ook vindt er klinisch-translationeel onderzoek plaats naar het in kaart brengen van de biologie van lymfomen aan de hand van moleculaire technieken en next generation sequencing technologieën. Er wordt geprobeerd de bevindingen van het wetenschappelijk onderzoek zoveel mogelijk te vertalen in klinische toepassingen.

Meer informatie over deze vacature vind je in de Engelse versie van deze vacature.

Het profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven (basis)arts (BIG-geregistreerd). Bij voorkeur heeft u ervaring met wetenschappelijk onderzoek en het werken met klinische databases en statische analyseprogramma’s, zoals SPSS en R. Kennis van moleculaire onderzoekstechnieken en praktische laboratoriumvaardigheden is een pre. U heeft affiniteit met maligne hematologie en interesse in klinisch-translationeel en moleculair onderzoek met (bio)statistische analyses. U vindt het een uitdaging om zelfstandig te functioneren in deze kennisgebieden en uzelf hierin verder te ontwikkelen. Verder beschikt u over goede contactuele eigenschappen en draagt u graag actief bij aan het onderhouden van onze regionale netwerken. U werkt zorgvuldig en kunt goed plannen en organiseren. Uw kwaliteiten met betrekking tot het schrijven van wetenschappelijke artikelen blijken bij voorkeur uit een of meer publicaties. Tot slot heeft u een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Engels als het Nederlands.

Ons aanbod

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Bij een aanstelling als arts-onderzoeker ter vervaardiging van een proefschrift bedraagt het salaris, afhankelijk van uw opleiding en ervaring, minimaal € 2.874,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 10, CAO UMC). Wij verwachten dat voor het vervaardigen van het proefschrift maximaal 3 jaar nodig is. 

Het LUMC biedt zeer gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo heeft u recht op 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, een pensioenregeling bij het ABP en een onregelmatigheidstoeslag (indien van toepassing). Daarnaast kunt u deelnemen aan de gunstige collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC u goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies en kunt u gebruik maken van diverse verlofregelingen en andere extra’s. Meer hierover leest u elders op deze site. 

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kunt u contact opnemen met de heer dr. J.S.P. Vermaat, internist-hematoloog en wetenschappelijk stafmedewerker Hematologie, telefoon 071 529 73 26. U kunt ook contact opnemen met de heer prof. dr. J.H. Veelken, internist-hematoloog en wetenschappelijk stafmedewerker Hematologie, telefoon 071 529 73 26.Voor deze functie zullen wij referenties opvragen.  
 

https://www.lumc.nl/over-het-lumc/werken-bij/vacatures-solliciteren/research-onderwijs/Arts-Onderzoeker-Hemato...

omvang dienstverband: 
36 uur/week
instelling/onderzoeksinstituut: 
LUMC
Sluitingsdatum: 
22 mei 2017
datum bericht: 
08 mei 2017