You are here

Arts-onderzoeker benigne kinderhematologie

Functieomschrijving

De afdeling Kinderhematologie is verantwoordelijk voor de zorg voor kinderen met benigne hematologische aandoeningen zoals onder meer stollingsstoornissen, erfelijke anemieen en beenmergfalen. Deze zorg leveren wij in nauwe samenwerking met de afdelingen die volwassen patiënten met deze aandoeningen behandelen: de afdeling hematologie en de afdeling vasculaire geneeskunde. Het onderzoeksproject van deze vacature is gesitueerd binnen het Hemofiliebehandelcentrum. Het team van hemofilie artsen (kinderhematologen en vasculair internisten) en 3 hemofilie verpleegkundigen en een verpleegkundig specialist is verantwoordelijk voor de zorg voor meer dan 800 patiënten (kinderen en volwassenen) met hemofilie , de ziekte van von Willlebrand en andere aangeboren stollingsfactor deficiënties. Het Hemofiliebehandelcentrum AMC is één van de 7 officieel geaccrediteerde hemofilie-behandelcentra in Nederland en tevens erkend als European Reference Center.

De afdeling Kinderhematologie van het AMC zoekt een arts-onderzoeker voor promotie-onderzoek.

De onderzoeker zal werken aan een onderzoeksproject op het gebied van hemofilie A. Het doel van dit project is om de relatie te onderzoeken tussen de plasmaconcentratie van stollingsfactor VIII en het klinisch fenotype. Het project zal uitgevoerd worden binnen het reeds 10 jaar bestaande Europese INSIGHT consortium waaraan 34 ziekenhuizen in 10 Europese landen deelnemen.

De onderzoeker coördineert de studie en verzamelt gegevens in de deelnemende centra, analyseert de gegevens en rapporteert deze in wetenschappelijke publicaties en uiteindelijk in een proefschrift.

De onderzoeksperiode leidt binnen 4 jaar tot een academische promotie.

Functie-eisen

Wij vragen een enthousiaste arts-onderzoeker met (aantoonbare) belangstelling voor patiëntgebonden onderzoek die over goede communicatieve vaardigheden beschikt.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagend promotietraject met klinisch- wetenschappelijke onderzoekstaken onder goede begeleiding in een internationale setting. Er is voldoende ruimte om eigen ideeën gerelateerd aan de hoofdvraagstelling uit te werken. Het AMC is een uiterst veelzijdig universitair medisch centrum waar onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg zijn samengebracht. U krijgt een fulltime dienstverband bij AMC Medical Research BV. Een 32-urige werkweek is bespreekbaar. Het salaris is conform de CAO UMC’s, schaal 10. Daarnaast kent AMR veel aantrekkelijke extra`s, zoals een eindejaarsuitkering van 8.3 %, vakantietoeslag, collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen en tegemoetkoming reiskosten OV en gratis parkeren!

Additionele informatie

Prof Dr K. Fijnvandraat, kinderhematoloog, tel. 020- 5662727 e-mail: c.j.fijnvandraat@amc.nl

 

https://www.academictransfer.com/employer/AMC/vacancy/39907/lang/nl/

omvang dienstverband: 
36 (32) uur/week
instelling/onderzoeksinstituut: 
AMC
Sluitingsdatum: 
30 mei 2017
datum bericht: 
08 mei 2017