You are here

EHA Learning Center, Passport & masterclasses

EHA Learning Center

Eind 2013 werd het vernieuwde EHA Learning Center gelanceerd. Een waardevolle verzameling online tools die voortdurend wordt aangevuld. In het uitgebreide Learning Center zijn alle EHA online tools geïntegreerd: Clinical Cases, CME Self-Test Cases, Learning Quizzes, Slide presentations, Documents library, Hematology Podcasts, Webcasts: learningcenter.ehaweb.org

Het portaal is bereikbaar via computer en smartphones. De gebruikersvriendelijkheid is vergroot door: Zoekopties & filters; directe toegang tot congres materiaal; automatisch indienen van EHA-CME's; en navigatie aan de hand van het European Hematology Curriculum.

Gebruik van dit platform tijdens en na de opleiding wordt sterk aanbevolen door de NVvH. Een korte promotievideo (klik) en een 60-seconden instructieclip (klik) van het EHA Learning Center zijn beschikbaar.

Het EHA lidmaatschapstarief bedraagt voor jonge hematologen (tot 36 jaar) slechts 20 euro per jaar. Zie www.ehaweb.org

EHATol

EHA Training Online. Online training (maximaal 16 CME per jaar). Vooraf registreren. Online casus (geen CME punten). Meer dan 80 vrij toegankelijke casus. Veelal met foto’s van bloed- en beenmerguitstrijkjes en van beenmergbiopten en –aspiraten (www.ehatol.org).

European Hematology Curriculum & online Passport

Curriculum Passport 3 in 2016 verwacht.

In november 2012 is de tweede versie van het EHA online Curriculum Passport gelanceerd. Met deze zeer bruikbare tool kunnen hematologen in opleiding online hun vooruitgang monitoren. Dit gebeurt aan de hand van het European Hematology Curriculum en de aanbevolen competentie niveaus voor de items in het curriculum.

Met de lancering van de tweede versie is een aantal verbeteringen doorgevoerd. Naast meer gebruikersvriendelijkheid zijn de items in het curriculum nu direct gelinked aan de tools in het EHA learning center (online casus, Webcasts en Education Books van EHA congressen en Podcasts)

Leden van de EHA kunnen direct beginnen met het gebruik van het online passport. AIOS die geen EHA-lid zijn kunnen ook kosteloos gebruikmaken van deze tool; zij dienen zich wel eerst even te registreren.  


De EHA Curriculum Commissie ontwikkelt aanbevelingen voor een basis-curriculum voor de specialistische opleiding van hematologen in de gehele Europese Unie op de onderdelen:

  • Klinische hematologie: benigne, myeloïde maligniteiten, lymfoïde maligniteiten, stamceltransplantaties
  • Diagnose
  • Trombose en hemostase
  • Transfusiegeneeskunde
  • Algemene vaardigheden

Voor ieder van deze onderdelen wordt aangegeven welk niveau tijdens de opleiding is bereikt:

  • Level 1: Basis kennis
  • Level 2: Kennis van patho-fysiologie, epidemiologie, diagnose, prognose, verschillende therapeutische benaderingen.
  • Level 3: Voldoende inzicht en praktische integratie van kennis en vaardigheden voor een optimale diagnose en behandeling van patiënten in elke fase van hun ziekte.

Masterclasses

Sinds 2010 organiseert de EHA jaarlijks de Classical Master Class. In oktober 2014 werd de Bite Size Master Class geïntroduceerd.

The EHA Classical Master Class is een online leerervaring in groepsverband voor hematologen die hun opleiding bijna hebben afgerond. Met de masterclass wordt gestreefd naar harmonisering en verhoging van de kwaliteit van de hematologieopleidingen in Europa. De Classical Master Class omvat vijf studieblokken tijdens een periode van zeven maanden.

De Bite Size Master Class richt zich op hiaten in de opleiding en biedt meer flexibiliteit door per keer slechts één onderwerp aan te pakken. De cursus is toegankelijk voor zowel junior als senior hematologen.

Meer informatie en aanmelding: http://www.ehaweb.org/education-science/eha-online-learning/master-class/